default avatar Hoşgeldin, Ziyaretçi: Aşağıdaki form ve bağlantıları kullanarak sitemize giriş/kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 Şifremi Unuttum?  Yardım  Üye Ol Tarih: 16.11.2018, Saat: 07:13



Erkek Arıyı Tanıyalım

Yazar Konuyu Başlatan: Nureddin Birbilen - Görüntüleme - Okunma Okunma Sayısı: 2808 - Yorum Toplam Yorumlar: 0
Konu Kalitesi: % 0
Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nureddin Birbilen
Site Kurucusu
******
Admin
user avatar
Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 20
Yorum Sayısı: 20
Üyelik Tarihi: 13:26
Rep Puanı: 0


Kişisel Bilgileri: v
Yorum: #1
Konu Tarihi: 18.04.2012 15:56
Erkek arıların oluşum süreçleri ise şöyle olmaktadır.



Yumurta olarak kalma süresi : 3 Gün

Göz kapatılmadan önceki süresi : 6 Gün

Larva gözünün kapatılması süresi : 3 Gün

Dinlenme ve prepupa süresi : 4 Gün

Pupaya dönüşüm süresi ve : 1 Gün

Ergin halde çıkış süresi : 7 Gün

Toplam : 24 Gündür.



Dünyaya geldikten 8 gün sonra ilk uçuşlarını yaparlar. 12. günü ise cinsel olgunluğa kavuşurlar.

3 Maksatla uçtukları bilinmektedir. 1- Temizlik mahiyetli, 2- Çevre tanıma amaçlı (keşif uçuşları), 3- Çiftleşme uçuşudur. Malumunuz erkek arıların bal toplama yetenekleri yoktur.

Ömürlerinin dörtte üçünü dinlenerek geçirirler. Hayat süreleri ise ortalama 8 hafta bazende 8 haftadan da azdır.

Ana arılarla çiftleşen erkek arılar kısa bir zamanda ölürler.

Bir bölgede yüksek bal verimli kolonilerin çoğunluğu mevcut ise, mevcut kolonilerinizde, özellikle doğal oğul dönemlerinde kaliteli ırkın devamını sürdürmek istiyorsanız, mutlaka erkek gözeli çerçeveleri kolonilerinizde bulundurmak zorundasınız.

Erkek arıların önemini kavramaktan yoksun olan birtakım arıcılar ise erkek arıları bilinçsiz bir şekilde imha etme yönlerine gitmektedirler.
Gerçekte bir bal arısının usluluğu baba hattından, bal verimi ise ana hattından kaynaklanmaktadır.

Durum bu kadar net bir ifadeyle ortada iken, erkek arıların ne kadar önemli olduklarını umarım anlamışsınızdır?
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla

Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 

Konu Bağlantı Araçları
Erkek Arıyı Tanıyalım Konusunun Linki Direkt Link
Erkek Arıyı Tanıyalım Konusunun HTML Kodu HTML Link
Erkek Arıyı Tanıyalım Konusu BBCode Linki BBCode Link
Erkek Arıyı Tanıyalım Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

Erkek Arıyı Tanıyalım indir, Erkek Arıyı Tanıyalım Videosu, Erkek Arıyı Tanıyalım online izle, Erkek Arıyı Tanıyalım Bedava indir, Erkek Arıyı Tanıyalım Yükle, Erkek Arıyı Tanıyalım Hakkında, Erkek Arıyı Tanıyalım nedir, Erkek Arıyı Tanıyalım Free indir, Erkek Arıyı Tanıyalım oyunu, Erkek Arıyı Tanıyalım download


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Hızlı Menü:


İletişim | Arıcılık Teknik Konu Paylaşım Sitesi | Yukarı Git | Arşiv | RSS | Sitemap

Arıcılık Platformu

sayaç
Bilim Bilim Genel