default avatar Hoşgeldin, Ziyaretçi: Aşağıdaki form ve bağlantıları kullanarak sitemize giriş/kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 Şifremi Unuttum?  Yardım  Üye Ol Tarih: 26.09.2018, Saat: 05:12



Bal Arısını Tanıyalım

Yazar Konuyu Başlatan: Nureddin Birbilen - Görüntüleme - Okunma Okunma Sayısı: 1652 - Yorum Toplam Yorumlar: 0
Konu Kalitesi: % 0
Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nureddin Birbilen
Site Kurucusu
******
Admin
user avatar
Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 20
Yorum Sayısı: 20
Üyelik Tarihi: 13:26
Rep Puanı: 0


Kişisel Bilgileri: v
Yorum: #1
Konu Tarihi: 18.04.2012 15:48
Arı deyince aklımıza sadece kovanda yatıp kalkan eylül ayında da yapabilmişse balı alınan bir canlı gelmektedir.

Oysa arı, adı gibi tertemiz bir canlıdır. Yaratıcının ona bahşettiği bilinen ve bilinmeyen nice üstün vasıfları bulunmaktadır. Bunları şöyle sıralıyabiliriz :

1- Kendi aralarında yön tayini yapabilmeleri (Arıcılıkta arı dansı diye bilinmektedir)

2- Kovanlarını tanıyarak başka hiçbir kovana girmeyişleri (Renk tanıma yeteneklerinin çok gelişmiş olması)

3- Kovan içinde adeta bir fabrika faaliyeti göstererek iş bölümü yapmaları. Örneğin: Tarlacı arıların getirdikleri nektarı rastgele boşluklara dökmeleri, buna mukabil kovan içinde görevli diğer işçi arıların gelen bu nektarı düzenli bir hale sokmaları.

4- Disiplinli bir askeri eğitime sahip oluşları.

5- Mükemmel bir kuluçka makinası , bir dadı, görgülü ve usta bir eğitimci oluşları.

6- Tek bir göz gibi görünen ancak yüzlerce mikroskobik gözcüklerle donatılmış olmaları .

7- Yok denecek kadar olan minicik kafalarıyla gezip gördükleri her şeyi önce kabaca sonra en ince ayrıntılarıyla ezberleme yeteneklerinin oluşu.

8- Ne kadar az olursa olsun bulabildikleri nektarlı çiçeklerin yerlerini, kovan önlerinde dans yaparak arılıktaki diğer kolonilere bildirerek kıskanç olmadıklarını isbat etmeleri.

9- Hiçbir alete ihtiyaç duymadan gece karanlığında kovan içindeki işleri eksiksiz olarak, gündüz yaptıkları gibi geceleyinde kesintisiz devam ettirmeleri.


Dolayısıyla bu üstün vasıflarla donatılan o minicik devler tarafından üretilen hepimizin vazgeçemediği şu besinlerle de eksiksiz olduklarını ispat etmişlerdir.

a) Bal : Çok kıymetli bir besin kaynağı,

b) Polen : Çocuk gelişmesinde kıymetli bir protein kaynağı olup,Duman bala nispetle baldan 400 kat daha güçlü olduğu araştırmalar neticesinde anlaşılmıştır.

c) Arı sütü : Polen ve balı 800 kat geçen bir vitamin mineral deposu,

d) Propolis : Hanımların kozmetik sanayiinde ve ilaç hammaddesi olarak da kullanıldığı bilinen bir maddedir.

e) Arı zehiri : Serum ve romatizmal hastalıkların tedavisinde henüz geniş bir şekilde kullanılmamakla beraber faydalı olduğu bilinmektedir.

f) Balmumu : Arıcıların temel petek ihtiyaçlarının karşılanmasında ve branda bezlerinin mumlanmasında kullanılmaktadır.
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla

Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 

Konu Bağlantı Araçları
Bal Arısını Tanıyalım Konusunun Linki Direkt Link
Bal Arısını Tanıyalım Konusunun HTML Kodu HTML Link
Bal Arısını Tanıyalım Konusu BBCode Linki BBCode Link
Bal Arısını Tanıyalım Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

Bal Arısını Tanıyalım indir, Bal Arısını Tanıyalım Videosu, Bal Arısını Tanıyalım online izle, Bal Arısını Tanıyalım Bedava indir, Bal Arısını Tanıyalım Yükle, Bal Arısını Tanıyalım Hakkında, Bal Arısını Tanıyalım nedir, Bal Arısını Tanıyalım Free indir, Bal Arısını Tanıyalım oyunu, Bal Arısını Tanıyalım download


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Hızlı Menü:


İletişim | Arıcılık Teknik Konu Paylaşım Sitesi | Yukarı Git | Arşiv | RSS | Sitemap

Arıcılık Platformu

sayaç
Bilim Bilim Genel