default avatar Hoşgeldin, Ziyaretçi: Aşağıdaki form ve bağlantıları kullanarak sitemize giriş/kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 Şifremi Unuttum?  Yardım  Üye Ol Tarih: 26.04.2018, Saat: 05:58



Bal Arısı Hayatı

Yazar Konuyu Başlatan: Nureddin Birbilen - Görüntüleme - Okunma Okunma Sayısı: 2509 - Yorum Toplam Yorumlar: 0
Konu Kalitesi: % 0
Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nureddin Birbilen
Site Kurucusu
******
Admin
user avatar
Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 20
Yorum Sayısı: 20
Üyelik Tarihi: 13:26
Rep Puanı: 0


Kişisel Bilgileri: v
Yorum: #1
Konu Tarihi: 18.04.2012 15:41
1) Konuyu Kur’an-Kerim’in Nahl Suresi 68 ve 69. Ayet-i Kerimelerinde Cenab-ı ALLAH (C.C) şöyle buyurmaktadır :

Mealen : “Rabb’in Bal Arısına şöyle vahyetti : Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları çardaklardan (kovanlardan) evler edin. Sonra her çeşit meyvelerden ye de, Rabbinin yollarında boyun eğerek yürü!... Onun (arının) karınlarından, renkleri çeşit çeşit bir içecek çıkar ki onda insanlara şifa vardır. Şüphesiz bunda düşünen bir millet için (Allah c.c. ) büyüklüğüne deliller vardır.” Burada Allah(C.C.)’ın arıya vahyetmesi, ona verdiği içgüdü, yani ona ilham etmesi anlamındadır. Arının karnından çıkan balda gerçekten insanın birçok derdine şifa vardır. İnsanların canlı organlarına zarar vermek ve öldürmek özelliğinde olan zehiri ve zehirli böyle bir sinekçiğin cismine şifalı en tatlı bir balı yerleştirmek, ancak sonsuz bir ilim ve hikmet ile, nihayetsiz bir dikkat ile olabilir. Bu da Cenab-ı Hakkın sonsuz ilmini, hikmetini, kudretinin azametini gösterir. Ve bu fiilin, bütün zemin yüzünde milyonlarca arılarda aynı anda, aynı tarzda, aynı hikmetle, aynı güzellikte yapılması Allah’ın birliğini ve sonsuz büyüklüğünü ispat eder.

İlahi emre kesin itaat eden bal arısı, dağdaki ilk hayatına yaşlı ağaçların ve kayaların kovuklarında başlamıştır.

Sonraları ağaç ve kaya kovuklarından çıkartılarak tabiatına uygun hayat koşulları sağlanmaya çalışılmış ve birçok deneyimlerden sonra bugünkü modern arıcılık benimsenerek yaygın bir hale getirilmiştir.

İster arıcılık mesleği ile iştigal edin isterseniz bir arılığın yakın mıntıkasındaki su kaynaklarından su ihtiyaçlarını gidermeye çalışan arılara şöyle bir bakın bakalım.

Hiçbir arının kendi işinden başka bir işle uğraşmadığını, bu görevlerini yaparken etrafa kesinlikle hiçbir zarar vermediklerini, bütün amaçlarının kendi ihtiyaçlarını gidermeleri gibi gözükse de sonuçta biz insanlara hizmet etmek ve cenabı hakkın tabiatta yaratmış olduğu balı bizlere sunmak için nasıl çırpındıklarını görebilirsiniz.

Yukarıdaki ayeti kerimede de özellikle “ Şüphesiz bunda düşünebilen bir millet için Allah cc. Hazretlerinin büyüklüğüne deliller vardır ibaresinin bulunması zaten arının yaptığı icraatları daha en başından ispat etmektedir.

Allah cc Hazretleri arı ve arı ürünlerini kur’anı kerimdeki bu ayeti kerimeler nezdinde düşünerek ve anlayarak üretmeyi, tüketmeyi ve yarattığı her zerreye’ de şükrünü eda edebilmeyi nasip ve müyesser eylesin inşallah.
Başlangıçtan beri bütün çabalar bal ve birbirinden kıymetli diğer arı ürünlerini elde edebilmek maksadıyla olmuştur.

Diğer yandan, arı sadece ana ürünleriyle değil bulundukları mıntıkada doğal tozlaşmayı, çiçeklerdeki döllenmenin daha sıhhatli olmasını sağlamaktadır.
Bal biz insanlara sadece besin maddesi olarak sunulmuş bir gıda kaynağı değildir.

Batılı ülkelerde uzun yıllardan beri karaciğer, kalp, mide ve astım gibi birçok hastalığın tedavi yöntemlerinde baldan çareler aranmıştır. Ciltte olabilecek yara ve yanıklarda balın merhem olarak da kullanıldığı bildirilmektedir.
Balın hamilelik döneminde, gerek çocuklarda gerekse yetişkinlerde sağlık bakımından önemli faydaları vardır.

Yaradılışı itibariyle hiçbir hile yapma özelliğinin bulunmadığı arılara sırf maddi menfaatleri dolayısıyla hileli bal ve diğer arı ürünlerini üretip insanların öz güvenlerini hiçe sayanlara bir sözümüz olacak. Dürüstlükte hiç değilse bir arı kadar olmaya çalışın.

Bazı sezonlarda arıların tabiatta yeterli bal özü toplayamadıklarını mutlaka görmüşüz dür.
Böylesi kısır geçen sezonlarda Allah’ın tabiatta nasip ettiğini toplayıp kendi köşesine çekilen arıları gördüğünüz zaman, az ama öz olan balın ne kadar kıymetli bir şifa kaynağı olduğunu anlarsınız.

Ekonomik şartlar ne olursa olsun her türlü meslek alanında İKTİSAT sistemini mutlaka bilmemiz gerekmektedir.

On binlerce işçi arının kışlık bal stoklarını ne kadar iktisatlı bir şekilde tüketerek, ilkbahara yetişmeye çalışmalarını bile görüp izlemek kendimize çeki düzen vermemiz için yeter hatta artar bile.

Arılarda Sabır, Sebat, İktisat, Dürüstlük, Paylaşımcılık, İş bölümü, Temizlik, Eko denge ve sadece yaratılış programı dahilinde hareket ederek insanlara hizmet etmekten gayrı bir şey bulamazsınız.

Arıcılık mesleğinde yeterli tecrübe ve birikimleri elde edinmişseniz, kovanların kontrolleri esnasında, onların size içinde bulundukları tüm hallerini söylediklerini anlayabilirsiniz, Bu hususlarda gerekli tecrübelerin temelinde meslek aşkının yattığını belirtmekte fayda olduğu kanaatindeyiz.

Arıdan sadece bal değil de bunun dışında arı sütü, polen, propolis, bal mumu ve arı zehiri de elde edilmektedir. Elde edilen bu ürünler günümüzde tıp, eczacılık ve kozmetik sanayinde büyük ölçüde doğal Hammade olarak kullanılmaktadır.
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla

Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 

Konu Bağlantı Araçları
Bal Arısı Hayatı Konusunun Linki Direkt Link
Bal Arısı Hayatı Konusunun HTML Kodu HTML Link
Bal Arısı Hayatı Konusu BBCode Linki BBCode Link
Bal Arısı Hayatı Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

Bal Arısı Hayatı indir, Bal Arısı Hayatı Videosu, Bal Arısı Hayatı online izle, Bal Arısı Hayatı Bedava indir, Bal Arısı Hayatı Yükle, Bal Arısı Hayatı Hakkında, Bal Arısı Hayatı nedir, Bal Arısı Hayatı Free indir, Bal Arısı Hayatı oyunu, Bal Arısı Hayatı download


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Hızlı Menü:


İletişim | Arıcılık Teknik Konu Paylaşım Sitesi | Yukarı Git | Arşiv | RSS | Sitemap

Arıcılık Platformu

sayaç
Bilim Bilim Genel