default avatar Hoşgeldin, Ziyaretçi: Aşağıdaki form ve bağlantıları kullanarak sitemize giriş/kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 Şifremi Unuttum?  Yardım  Üye Ol Tarih: 26.04.2018, Saat: 05:54



Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen

Yazar Konuyu Başlatan: Nureddin Birbilen - Görüntüleme - Okunma Okunma Sayısı: 3220 - Yorum Toplam Yorumlar: 0
Konu Kalitesi: % 0
Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nureddin Birbilen
Site Kurucusu
******
Admin
user avatar
Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 20
Yorum Sayısı: 20
Üyelik Tarihi: 13:26
Rep Puanı: 0


Kişisel Bilgileri: v
Yorum: #1
Konu Tarihi: 19.04.2012 12:47
Bazı canlı türlerinde yavruların bakımı diğerlerine göre daha fazla özen gerektirir. Özellikle yumurta, larva, pupa gibi değişik evrelerden geçerek erişkin hale gelen canlılarda, her evrede farklı yönde bir bakım uygulanır.


[Resim: hucre.jpg]




Arılar da farklı büyüme evrelerinden geçerler. Arı yavruları, sırasıyla larva ve pupa evrelerini tamamlayarak erişkin hale gelirler. Kraliçe arının yumurtaları bırakması ile başlayan bu dönem boyunca arı yavrularına son derece özenli ve dikkatli bir bakım uygulanır.



[Resim: erkekhucre.jpg]


Arı kovanlarındaki yavruların bütün sorumluluğu işçi arılara aittir. İşçi arılar öncelikle kraliçenin yumurtlaması için peteklerin içinde özel olarak belirlenmiş bir bölgede kuluçka hücreleri hazırlarlar. Bu hücrelere yumurtlamak için gelen kraliçe arı, hücrenin temizliğini ve uygunluğunu kontrol ettikten sonra her peteğe birer yumurta bırakarak ilerler.



[Resim: iscidogum.jpg]


Yumurtaların gelişimi için gerekli olan şartların sağlanmasından, yumurtadan çıkacak larvaların ihtiyaçları olan besin maddelerinin temin edilmesine, hücre sıcaklıklarının sabit tutulmasından, özel hücre kontrollerine kadar pek çok şey özel olarak ayarlanır. İşçi arılar, detaylı metodlar kullanarak larvalara çok dikkatli bir bakım uygularlar.
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla

Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 

Konu Bağlantı Araçları
Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen Konusunun Linki Direkt Link
Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen Konusunun HTML Kodu HTML Link
Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen Konusu BBCode Linki BBCode Link
Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen indir, Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen Videosu, Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen online izle, Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen Bedava indir, Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen Yükle, Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen Hakkında, Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen nedir, Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen Free indir, Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen oyunu, Arıların Yavrulara Gösterdikleri Özen download


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Hızlı Menü:


İletişim | Arıcılık Teknik Konu Paylaşım Sitesi | Yukarı Git | Arşiv | RSS | Sitemap

Arıcılık Platformu

sayaç
Bilim Bilim Genel