default avatar Hoşgeldin, Ziyaretçi: Aşağıdaki form ve bağlantıları kullanarak sitemize giriş/kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 Şifremi Unuttum?  Yardım  Üye Ol Tarih: 21.04.2018, Saat: 11:44



Ana Arı

Yazar Konuyu Başlatan: Nureddin Birbilen - Görüntüleme - Okunma Okunma Sayısı: 1651 - Yorum Toplam Yorumlar: 0
Konu Kalitesi: % 0
Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nureddin Birbilen
Site Kurucusu
******
Admin
user avatar
Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 20
Yorum Sayısı: 20
Üyelik Tarihi: 13:26
Rep Puanı: 0


Kişisel Bilgileri: v
Yorum: #1
Konu Tarihi: 18.04.2012 15:50
Kolonilerin dünü, bugünü ve yarınları demektir.

Onun varlığıyla kısa sürede kalkınmaya başlayan koloniler yokluklarıyla da yine kısa sürede sönüp giderler.

Arıcılığı kendisine meslek edinen ve geçimini ondan sağlamaya çalışan arıcılar için, çok önemli bir faktör olan ana arı hakkında bu güne kadar çok şeyler söylendi, yazıldı ve incelemeler yapıldı.

İmkanlarınız dahilinde İnternet'iniz varsa lütfen ana arı üretimi ile ilgili sitelerde dolaşarak, hangi kuruluşların neler yaptıklarını şöyle bir incelemenizi tavsiye ederiz.

2005 yılı itibariyle Türkiye aracılığı kovan sayısı bakımından Çin ve Amerika’dan sonra dünyada üçüncü sırada yer almasına rağmen, kovan başına alınan bal veriminde l6 kilogramda kalmıştır.

Dört mevsimin bir arada yaşandığı Ülkemizde, kovan başına düşen ortalama l6 kilogramlık bal üretimi komik ve içler acısı bir olay değil’ de nedir?

Yetkili kurum ve kuruluşların, arıcılık alanında’ da dışa bağımlı olarak arı ve arı ürünlerine devam etmemizden hoşnut olsalar ki gerekli teknik ve bilimsel alanlarda hiçbir adım atmadıkları ortadadır.

Çin’in birçok alanlarda dünya pazarlarını elinde tuttuğu gibi, arıcılık alanında da dünya pazarını elinde tuttuğu gerçeğinden yola çıkacak olursak, Türkiye arıcılığının sadece kovan taşımacılığından ibaret olduğunu söylemekten başka çaremiz kalmamaktadır.

Ana arı başlığı altında neden böyle bir açıklama yaptığımızı, dünya arıcılık sektörü ile ana arının ne alakası var diyorsanız, kaliteli ve yöresel iklim şartlarına uygun bir ana arının, arı ürünleri hususunda ne kadar önemli olduğunu henüz anlayamadığınızı belirtmekten başka bir sözümüzün olmadığını belirtiriz.

Ülkemizde arıcılık alanlarında araştırma ve çalışma yapan kurum veya kuruluşları bir araştırın bakalım.
Arıcılıkta üst sıralarda bulunan devletlerin, kendi gen bankalarını oluşturarak, alt sıralarda bulunan devletlere çok yüksek paralarla damızlık ana arı satışlarını yaptıklarını göreceksiniz.

Karşılaşacağınız rakamlar sizleri belkide hayal kırıklığına uğratacak, yurdumuzda bu konuda her hangi bir çalışma yapılmadığından dolayı sitemlerde edeceksiniz.

Olayın sadece doğu Anadolu bölgesindeki kafkas arısı üzerinde yapılan çalışmalarla başarıya ereceğini düşünenler varsa daha şimdiden büyük bir hata içerisinde olduklarını belirteyim.

Arkadaşlar, yazmış olduğum yazılarda sürekli olarak, bölgesel iklim şartlarına uygun arı ırklarını kullanmanızı ısrarla tavsiye edip duruyorum.
Yurdumuz, l5 ila 20 dakikalık bir yol mesafesini katettiğiniz zaman bir anda 600' lü rakımlardan l600 rakımlarına çıkabiliyorsunuz.

Böylesine açık ara bir rakım yüksekliğinin arıcılıkta nasıl bir verim farkı yapacağını ve bu farka uygun arı ırkları üzerinde gereken ıslah ve gen bankaları oluşturulmadığı müddetçe, daha çooook alt sıralarda bekleyeceksiniz.
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla

Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 

Konu Bağlantı Araçları
Ana Arı Konusunun Linki Direkt Link
Ana Arı Konusunun HTML Kodu HTML Link
Ana Arı Konusu BBCode Linki BBCode Link
Ana Arı Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

Ana Arı indir, Ana Arı Videosu, Ana Arı online izle, Ana Arı Bedava indir, Ana Arı Yükle, Ana Arı Hakkında, Ana Arı nedir, Ana Arı Free indir, Ana Arı oyunu, Ana Arı download


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Hızlı Menü:


İletişim | Arıcılık Teknik Konu Paylaşım Sitesi | Yukarı Git | Arşiv | RSS | Sitemap

Arıcılık Platformu

sayaç
Bilim Bilim Genel