default avatar Hoşgeldin, Ziyaretçi: Aşağıdaki form ve bağlantıları kullanarak sitemize giriş/kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 Şifremi Unuttum?  Yardım  Üye Ol Tarih: 14.11.2018, Saat: 01:04



Ana Arı Değiştirme Yöntemleri

Yazar Konuyu Başlatan: Nureddin Birbilen - Görüntüleme - Okunma Okunma Sayısı: 3872 - Yorum Toplam Yorumlar: 0
Konu Kalitesi: % 0
Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nureddin Birbilen
Site Kurucusu
******
Admin
user avatar
Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 20
Yorum Sayısı: 20
Üyelik Tarihi: 13:26
Rep Puanı: 0


Kişisel Bilgileri: v
Yorum: #1
Konu Tarihi: 18.04.2012 15:54
Muhterem meslektaşlarım, sitemizdeki yazılarımı takip eden dostlarım ana arının en uygun hangi aylar arasında yenilenmesi gerektiğini okumuşlardır.
Arı kolonilerinin hayatiyetlerini devam ettirebilmeleri için, genç ve kaliteli ana arılara ihtiyaçları vardır.

Ana arı ve ana arının değiştirilmesi ile ilgili, İnternet üzerinde yaptığım araştırmalarımda, yurdumuzdaki arıcılığı dar bir ölçek üzerinden değerlendiren, öylesine yetersiz ve arazi çalışmalarından hiç mi hiç haberi olmayan insanların yazılarına rastladım.
Gerek kendi yazı ve resimlerini, gerekse birilerinin yaptığı uygulamaları, pembe tül perdelerle süsleyerek, saf ve temiz yürekli meslektaşlarımızı sadece para olarak gören insanlara rastladım.

Arkadaşlar, Yurdumuzun 4 mevsimi aynı anda yaşadığını kesinlikle bilmiyor bu insanlar.

Bizim deneyim ve tecrübelerimize bal arısı, BAL VERİMİNİ ANA ARIDAN, USLULUĞUNU İSE BABA HATTINDAN ALMAKTADIR.
Bunu anlayabilen meslektaşlarım, ana arı üreticilerinin, ana arı üretim ünitelerini bir zahmet ziyaret etsinler.

Gerçekten kaliteli bir ana arının üretiminde ERKEK ARI ÜRETİM kolonilerinin olup olmadığına; erkek arı üretiminin doğal mı yoksa suni yollarla mı yapıp yapmadıklarına baksınlar.

Ana arının çiftleşme uçuşu esnasında, en az ve en fazla kaç erkekle çiftleştiği zaman, yeterli sperm alıp almadığını bilemeyen ana arı üreticilerini bu konu üzerinde soru yağmuruna tutsunlar.
Ana arı üreticilerini, ellerinde bulundurdukları damızlıklarının bir önceki sezon içerisinde,

a- Bal verimlerini,

b- Usluluklarını,

c- Kaç rakım yüksekliğinde verimli olduğunu,

d- Hastalıklara karşı dirençlerinin ne olduğunu, lütfen sorsunlar.

Birkaç yıldan beri ana arı destekleme başlığı altında kimlerin ne vurgun yaptığını sizlerde bizler kadar iyi biliyorsunuz.

Eğer bu başı boşluk Birkaç yıl daha devam ederse, vay benim saf ve hilesiz arı ürünü üretmek isteyen meslektaşlarımın haline:::::?

Muhterem dostlarım.
Bir zahmet ana arı üretimini gerçekten yapmak isteyen, dürüst ve samimi arkadaşlarıma lütfen yardımcı olun.
Sizlerle başımdan geçen ve yıllardan beri devam eden bir olayı paylaşmak istiyorum.

Acizane uzun yıllardan beri ANA ARI ÜRETİCİLİĞİ yapmaktayım. Biliyorsunuz ana arı üretiminin yapıldığı bölgede oğulcul, saldırgan ve bal verimi düşük olan arıların bulunmamasına dikkat edilmelidir.
Lütfen yanlış anlamayın, sözüm meclisten dışarı ve sizleri tenzih ederek bir tabir kullanmak istiyorum.

Zındık cahil ve her alanda çok düşük bal verimi alan inat arıcılara, ana arı üretiminin ne kadar önemli bir arıcılık dalı olduğunu hiç mi hiç anlatamadım.
Acizane bizden ana arı alan yakın çevredeki dostlarımızın, bal verimi ve usluluklarını duyan, yukarıda ithaf ettiğim .............. arıcılar sanki bulunduğumuz bölgeden oluyor zannı ile etrafımızı arıyla doldurdular.

Bu özelliklerin, ırk üstünlüğü ve eksiksiz bir bakımla mümkün olduğunu maalesef anlayamadılar. Bulunduğum yerin yakın çevrelerine gelenlerin bir çokları, büyük çaplı arı kayıpları ile birdaha gelmediler, ancak denemek isteyenler sürekli olarak halen yine yukarıda bahsettiğim özelliklerdeki kolonilerini getirmeye devam ediyorlar.

Lütfen dostlarım, dürüst ve samimi ana arı üretimi yapan meslektaşlarıma yukarıda bahsettiğim konularda yardımcı olun.
Bu işin kıskançlık, zındık cahillik ve hepsini ben iyi bilirimle yürüme imkanı yok.
Memleket hepimizin, yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ile geçemeyeceğimiz Hiçbir engel yoktur.

Evet dostlarım, şimdide ana arılarınızı en uygun ne zaman değiştirme mevzuatına gelelim inşaallah.
Arkadaşlar, satın almayı düşündüğünüz ana arının, özellikle ana arı üretim ünitesinde yapay erkek arı üretim kolonilerinin olup olmadığını veya doğal erkek arı üretim kolonilerinin bulunup bulunmadığını kesin bilmelisiniz.
Bu bilgi sizin bin bir emek ve zahmetle elde ettiğiniz kazancınızın çöpe gitmemesini sağlayacaktır.

Böyle bir üretim kapasite ve bilincine sahip olan ana arı üreticisinden alacağınız her bir ana arı sayesinde yüksek verim alma imkanınız sağlanacaktır.
Bir çok yazımızda ana arı değiştirme ayı olarak mayıs 20 ile temmuz sonuna kadar bu işi tamamlayın tembihatlarında bulunmuştum.
Arkadaşlar, devşirme usulü oğul arı ile ilgili gerek yazılı açıklamamı gerekse film kaydını mutlaka okumuş veya izlemişinizdir.
Kontrollü bir şekilde genişlemek istiyorsanız, lütfen devşirme usulünü uygulayın.

Arıcılıkta içinde bulunduğunuz sezona yatırım yapıp yüksek verim almak istiyorsanız, ana değişimi yaptığınız koloniye çok seri bir şekilde takviye, besleme ve taze baharın olduğu bölgelere göç yapmak zorundasınız.
Yoksa içinde bulunduğunuz sezondan bir sonraki sezona yatırım sistemini tercih edebilirsiniz.

Nektar akımının bittiği gün ve aylarda değiştireceğiniz bir ana arının kolonisini ayağa kaldırmanın ve kabul ettirme anındaki risklerin ne kadar fazla olduğunun bilincinde olmalısınız.
Bir takım laf şakrabanlığı yapan insanların sizleri yönlendirmelerine meydan vermeyin inşaallah.

Değerli dostlarım, Tüm samimiyetimle belirteyim ki yüksek maddi ve ulaşım imkanım olsa, bölge bölge, il il hatta ilçe ilçe eğitim ve bilgilendirme konferansları düzenlemekten hiç çekinmezdim.

Ancak Allah cc Hazretlerinin İnternet ortamında bu şekilde siz meslektaşlarıma bilgi aktarmayı bana lütfettiğinden dolayı da hamdu senalar olsun.
Anlamadığınız veya sormak istediğiniz husus olursa, mesajlı yazışma veya msn aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla

Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 

Konu Bağlantı Araçları
Ana Arı Değiştirme Yöntemleri Konusunun Linki Direkt Link
Ana Arı Değiştirme Yöntemleri Konusunun HTML Kodu HTML Link
Ana Arı Değiştirme Yöntemleri Konusu BBCode Linki BBCode Link
Ana Arı Değiştirme Yöntemleri Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ana Arı Kabul Ettirme Yöntemleri Nureddin Birbilen 0 2,485 18.04.2012 15:53
Son Yorum: Nureddin Birbilen

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

Ana Arı Değiştirme Yöntemleri indir, Ana Arı Değiştirme Yöntemleri Videosu, Ana Arı Değiştirme Yöntemleri online izle, Ana Arı Değiştirme Yöntemleri Bedava indir, Ana Arı Değiştirme Yöntemleri Yükle, Ana Arı Değiştirme Yöntemleri Hakkında, Ana Arı Değiştirme Yöntemleri nedir, Ana Arı Değiştirme Yöntemleri Free indir, Ana Arı Değiştirme Yöntemleri oyunu, Ana Arı Değiştirme Yöntemleri download


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Hızlı Menü:


İletişim | Arıcılık Teknik Konu Paylaşım Sitesi | Yukarı Git | Arşiv | RSS | Sitemap

Arıcılık Platformu

sayaç
Bilim Bilim Genel